Vacaturenummer 128
Aantal uren per week 12 - 16
Locatie Breda
Aandachtsgebied Dementie / NAH
Contactpersoon Margot Kiezenberg

Dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben veel invloed. Zowel op het leven van de persoon zelf, als voor mensen in de omgeving. Iemand is niet meer hetzelfde als eerst. En kan vaak ook niet meer hetzelfde. Als vrijwillig consulent dementie/NAH, zorg jij dat deze mensen en hun mantelzorgers de ondersteuning krijgen die bij hen past.

Wat ga je doen?

BredaMantelzorg ondersteunt mensen met dementie of niet-aangeboren hersenletsel en hun mantelzorgers. Als vrijwillig consulent bezoek je mensen die thuis die graag ondersteuning willen. Je luistert naar hen en steunt en adviseert hen zo goed mogelijk. Ook bekijk je welke vrijwilliger bij de mantelzorger en zorgvrager zou passen om hen wekelijks te ondersteunen. Om alles goed te noteren, is het nodig dat je een verslag maakt van je contact met de mantelzorger en zorgvrager. Je taken kunnen in overleg met Margot Kiezenberg, de coördinator Dementie/NAH worden uitgebreid.

Wie ben je?

Je hebt interesse in dementie en/of NAH en vindt het fijn om met mensen te praten. Je kunt zowel zelfstandig als in een fijn team van collega's werken. Daarnaast ben je redelijk handig met de computer en ben je beschikbaar voor 12 tot 16 uur per week, verdeeld over meerdere dagen.

Wat bieden wij?

Je geeft mantelzorgers een fijne tijd. Want door jouw hulp en steun hebben ze weer meer tijd voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures