Ruim 230 vrijwilligers

Er zijn momenteel ruim 230 vrijwilligers actief voor BredaMantelzorg. Het goed matchen van vrijwilligers aan een hulpvrager is erg belangrijk. We kijken heel goed waar de vrijwilliger behoefte aan heeft en wat de mantelzorger vraagt. Lees hier de verhalen van onze vrijwilligers.

Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

BredaMantelzorg heeft het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Dat is belangrijk: het keurmerk toont aan dat vrijwilligerswerk bij BredaMantelzorg goed en aantrekkelijk is. Daar zijn we trots op. Het is een groot compliment voor onze vrijwilligers. Zij doen fantastisch werk. BredaMantelzorg ziet het keurmerk als een bevestiging van een goede samenwerking met vrijwilligers, die nodig is om mantelzorgers in Breda zo goed mogelijk te ondersteunen.

Maak jezelf blij

Met vrijwilligerswerk bij BredaMantelzorg maak je een ander blij! En jezelf ook, want we doen er alles aan om je vrijwilligerswerk tot een succes te maken. BredaMantelzorg biedt een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele, gezellige bijeenkomsten, zoals een inspiratiemiddag met workshops of een vrijwilligersfeest.

Scholing

Voordat je aan de slag gaat, krijg je een basiscursus en een map met alle informatie die je nodig hebt voor je vrijwilligerswerk. Afhankelijk van de het soort vrijwilligerswerk bieden we extra scholing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus over hoe je het beste om kunt gaan met mensen met dementie of een psychische kwetsbaarheid. Of hoe je het beste mensen kunt begeleiden in de laatste fase van hun leven. Ook kun je cursussen volgen bij MOOIWERK.

Vrijwilligersbeleid

Met een goed vrijwilligersbeleid zorgt BredaMantelzorg ervoor dat de organisatie goed met vrijwilligers omgaat. In het vrijwilligersbeleid staat welke verantwoordelijkheden en verplichtingen vrijwilligers én BredaMantelzorg hebben. Het vrijwilligersbeleid maakt duidelijk hoe binnen BredaMantelzorg wordt gewerkt. Dit overzicht is een samenvatting van de belangrijkste zaken uit het vrijwilligersbeleid:

Het complete vrijwilligersbeleid is op te vragen bij het secretariaat van BredaMantelzorg, via info@bredamantelzorg.nl of 076 750 32 00.

Jouw veiligheid

Jouw veiligheid en gezondheid is enorm belangrijk voor BredaMantelzorg. Duidelijke gedrags- en omgangsregels dragen hieraan bij. Daarom hebben we deze voor de BredaMantelzorg vrijwilligers beschreven.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Om vrijwilliger te kunnen zijn bij BredaMantelzorg hebt je een VOG nodig. BredaMantelzorg vraagt deze verklaring voor jou aan. Dit is gratis.

Overzicht met vacatures

Heb je interesse in vrijwilligerswerk? Bekijk hier dan alle vacatures. Wil je liever met ons spreken en kijken wat er mogelijk is? Neem contact met ons op. Samen kijken we wat het beste bij jou past.

lineke1

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact op met Lineke Frommé via
l.fromme@bredamantelzorg.nl of 06 3654 2996.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.