Zorg in de laatste levensfase

Komt degene voor wie jij zorgt binnen een jaar te overlijden? De zorg voor iemand in de laatste levensfase is vaak bijzonder, maar ook zwaar. Er komt als mantelzorger veel op je af. Als de ziekteperiode lang duurt, kan dit veel van je vragen. Emotioneel, praktisch en soms ook lichamelijk. Wij ondersteunen je hier graag bij.

Wat doet BredaMantelzorg?

Zorg in de laatste levensfase noemen we ook wel palliatieve zorg. Onze opgeleide Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg (VPTZ) zijn actief in Breda, Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Centraal staan jouw behoeften, wensen, vragen en die van degene voor wie jij zorgt. De vrijwilligers zijn er als het nodig én gewenst is.

Rust en ruimte

De aanwezigheid van een vrijwilliger kan veel rust en ruimte brengen. Een vrijwilliger kan allerlei activiteiten doen met de zorgvrager. Denk aan samen de krant lezen, muziek luisteren, wandelen, een gezelschapsspel doen. Voor de mantelzorger is het fijn om met een gerust hart even weg te kunnen gaan. Zo heb je als mantelzorger tijd om rustig boodschappen te doen, een wandeling te maken, met iemand af te spreken of op een andere manier op adem te komen. Voor zorgvrager kan het fijn zijn om de zorgen met iemand anders te leden, zonder het gevoel te hebben de mantelzorger te belasten.

Zorginstellingen

Het is ook mogelijk de VPTZ vrijwilligers in te zetten binnen zorginstellingen. De vrijwilligers van BredaMantelzorg zijn ook werkzaam in het Hospice Breda.

Neem op tijd contact op

Ook als het overlijden nog even zal duren, is het zinvol om contact op te nemen. Het kan juist prettig zijn om al eerder kennis te maken met een vrijwilliger, zodat deze jullie langere tijd kan ondersteunen. Een indicatie is niet nodig en er is geen wachtlijst. De inzet van onze vrijwilligers is gratis.

Wil je een aanvraag indienen? Of de mogelijkheden bespreken?

De snelste weg is bellen naar 076-7503200. Of neem contact op via info@bredamantelzorg.nl of onderstaand contactformulier.

Yvonne de Lengh 4

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact op met Yvonne de Leng via
y.deleng@bredamantelzorg.nl of 06 5501 0806.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.