Gesprek na Diagnose: zo ben je voorbereid

Als iemand een diagnose krijgt, betekent dat een grote verandering. Niet alleen voor de zieke, maar ook voor de mantelzorger. Het is belangrijk om hen beiden vanaf het begin goed te ondersteunen. Zodat zij goed voor elkaar én zichzelf kunnen blijven zorgen. Zo voorkom je dat de mantelzorger de patiënt wordt. Daarom is de training Gesprek na Diagnose ontwikkeld.

Het doel is dat iedereen in Breda die een diagnose heeft gekregen, een Gesprek na Diagnose krijgt aangeboden. Dit gesprek wordt gevoerd door de zorgprofessional met de patiënt en de mantelzorger. Zo zijn zij beter voorbereid op wat gaat komen.

Training Gesprek na Diagnose

Tijdens de training leren professionals om dit Gesprek na Diagnose te voeren. Door met de mantelzorger(s) en de naaste vroegtijdig:

  • naar hun situatie te kijken;
  • bewustzijn en dialoog te creëren;
  • te informeren, adviseren en verwijzen.

Zo hebben zij de juiste hulp op het juiste moment en zijn ze voorbereid op de toekomst.

Praktische informatie

De training wordt gegeven door Helma Martens en duurt 2 uur. Deelname is gratis voor mensen werkzaam in de gemeente Breda. Ook incompany-trainingen zijn mogelijk.

De training is geaccrediteerd: V&V en Register Zorgprofessionals, NVvPO, Nederlandse vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen: 2 punten. Registerplein (Cliëntondersteuners, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Mantelzorgmakelaars, Sociaal Agogen, Sociaal Werkers): 2,5 punten.

Interesse?

Wil je meer informatie of wil je een incompany-training inplannen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of via info@bredamantelzorg.nl of bel naar 076 750 32 00.

Marije-2

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Neem contact op met Marije Ammerlaan via
m.ammerlaan@bredamantelzorg.nl of 06 5501 0809.

Benieuwd naar ons aanbod voor mantelzorgers?

slider

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.