Vacaturenummer 144
Aantal uren per week 2
Locatie Breda
Aandachtsgebied dementie/NAH
Contactpersoon Margot Kiezenberg

Dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben veel invloed. Zowel op het leven van de persoon zelf, als voor mensen in de omgeving. Iemand is niet meer hetzelfde als eerst. En kan vaak ook niet meer hetzelfde.

Wat ga je doen?
BredaMantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers van mensen met dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een belangrijk onderdeel van ons aanbod is het lotgenotencontact. Hier vinden mantelzorgers steun en begrip bij anderen die in een vergelijkbare situatie verkeren. Het uitwisselen van ervaringen en het gevoel van herkenning zijn van onschatbare waarde.

Op dit moment organiseren we diverse lotgenotencontactgroepen voor mantelzorgers, zowel voor dementie als voor NAH. Elke groep heeft ongeveer 10 deelnemers. We hebben twee groepen voor dementie en twee groepen voor NAH. Deze bijeenkomsten vinden twee keer per maand plaats, op de eerste en derde woensdag. 's Ochtends is er een groep voor NAH en 's middags een groep voor dementie.

Voor deze groepen zijn we op zoek naar vrijwillige consulenten die als gespreksleider kunnen optreden en het aanspreekpunt vormen vanuit BredaMantelzorg. Als consulent ben je goed in luisteren en heb je interesse in het betreffende aandachtsgebied. Je wordt begeleid door een coördinator die altijd beschikbaar is voor vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels.

Wie ben je?
Je hebt interesse in dementie en/of NAH en vindt het fijn om met mensen te praten. Je kunt zowel zelfstandig als in een fijn team van collega's werken. En je bent beschikbaar op de eerste en derde woensdag van de maand.

Wat bieden wij?
Je geeft mantelzorgers een fijne tijd. Want door jouw hulp en steun hebben ze weer meer tijd voor zichzelf. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?
En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures