Vacaturenummer 142
Aantal uren per week 2 - 3
Locatie Princenhage
Aandachtsgebied Chronische aandoening
Contactpersoon Marloes Grauwmans

Zofia* (70) heeft een kwetsbare gezondheid. Ze houdt van wandelen, tv kijken, lezen. Ook speelt ze graag een kaartspelletje. Ze heeft weinig mensen om zich heen, alleen haar dochter en kleinzoon. Ze spreekt en verstaat alleen Pools. Zofia is op zoek naar gezelschap.

Wat ga je doen?

Je spreekt wekelijks of om de week af met Zofia. Het liefst op de momenten dat haar dochter werkt. Ze wil graag samen met jou een kopje koffie drinken en in het Pools praten over wat haar bezighoudt. Het is ook leuk als jullie samen een wandeling maken of een spelletje doen.

Wie ben jij?

Jij bent een Pools sprekende man of vrouw. Je vindt het leuk om bij Zofia op bezoek te gaan en haar af en toe mee op pad te nemen. Zofia rookt in huis, daar heb je geen bezwaar tegen.

Wat bieden wij?

Je geeft Zofia en haar dochter een fijne tijd. Haar dochter is haar mantelzorger. Doordat jij er bent, kan zij zich op andere dingen richten. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!

BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

*Zofia is niet haar echte naam.

BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures