2

Vrijwilligers Marie-Thérèse en Adrie: 'We zijn de oren en ogen van BredaMantelzorg'

Marie-Thérèse de Jongh en Adrie Sprangers zijn vrijwilliger bij BredaMantelzorg. Marie-Thérese op het secretariaat en Adrie ondersteunt GGZ-mantelzorgers. Beiden zijn ze lid van de klankbordgroep Vrijwilligers. De klankbordgroep denkt mee met BredaMantelzorg.

Goed geluisterd

Ook Adrie haalt veel voldoening uit deelname aan de klankbordgroep: “We zijn de oren en ogen van BredaMantelzorg. Vrijwilligers vertellen ons wat zij meemaken en waar ze tegenaan lopen. Wij nemen dat mee naar de vergaderingen. We denken dus mee over het vrijwilligersbeleid en de toekomst van BredaMantelzorg. Het is fijn om te merken dat er goed wordt geluisterd naar wat er speelt bij de vrijwilligers.

Aandacht voor vrijwilligers

“Het is erg leuk om mee te praten. Tijdens de vergaderingen hebben we het over van alles. Bijvoorbeeld over de jaarlijkse feestavond, maar ook over de uitdagingen waarmee vrijwilligers te maken krijgen tijdens hun werk, of over de inhoud van de trainingen voor vrijwilligers. Het is belangrijk dat er aandacht is voor vrijwilligers. Het voelt goed dat ik hun stem kan vertegenwoordigen. Op het secretariaat hoor ik veel. Dit neem ik mee naar de vergaderingen. Ik leer veel van de vergaderingen en ik hoor wat er speelt. Het contact met de andere vrijwilligers vind ik van absolute meerwaarde. Ik voel me nuttig als lid van de klankbordgroep én ik krijg er veel energie van!”

Samen en informeel

Samen denken we na over de zaken die beter kunnen. Er wordt daadwerkelijk iets met onze meningen gedaan. En vergeet vooral niet te vermelden dat de sfeer heel informeel is. Er is altijd even tijd voor ieders persoonlijke verhaal. Heel fijn dat ook daar aandacht voor is!” Tijdens de vergaderingen krijgen de vrijwilligers ook te horen wat er speelt binnen BredaMantelzorg. “Heel leerzaam”, beamen zowel Marie-Thérèse als Adrie.

Deelnemen?

Heb je interesse in deelname of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.

Let op: Een aanvraag mantelzorgwaardering dien je in via www.bredawaardeert.nl. Hiervoor kun je dit contactformulier niet gebruiken.

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.