Nausikaa_webversie

Vrijwilliger Nausikaä: 'Het verbaast mij hoe je met weinig tijd en energie mensen zoveel hulp en plezier kunt bieden'

Nausikaä helpt een moeder bij de zorg voor haar kindje. “De moeder heeft moeite met bewegen en is snel moe. Daarom ondersteun ik haar bij handelingen die te vermoeiend zijn”, vertelt Nausikaä. “Ook ga ik met haar mee naar het ziekenhuis en het consultatiebureau. Zo help ik haar en ontlast ik haar partner bij de zorg.” De moeder wil graag zoveel mogelijk zelf doen. Nausikaä is zelf moeder. Ze beseft dat dit belangrijk is en stimuleert haar daarbij. Haar ervaring als praktijkondersteuner komt daarbij goed van pas. “Ik geef handige en praktische tips. Eenvoudige aanpassingen en hulpmiddelen kunnen taken aanzienlijk verlichten.”

Overspannen

Toen Nausikaä nog werkte als praktijkondersteuner, wilde zij graag alles zo goed mogelijk doen. Ze vertelt: “De werkdruk was hoog, door veel administratieve taken leek het eerder een kantoorbaan.” Dat begon haar tegen te staan, maar zij bleef haar best doen en zette door. “Toch werd het me uiteindelijk te veel. Ik raakte overspannen en moest mijn baan opgeven.” Dat kwam hard aan, haar zelfvertrouwen kreeg een behoorlijke knauw.

Weer aan de slag

Maar zij moest verder en Nausikaä volgde een re-integratietraject. “Daar werd al snel duidelijk dat werk in de zorg toch het beste bij mij past. De vacature van BredaMantelzorg voor praktische hulp aan een moeder sprak mij aan. Het was geen betaald werk, maar een mooie kans om weer aan de slag te gaan.” Nausikaä doet dit werk een dag per week. Dus geen hoge werkdruk en administratieve rompslomp meer, nu werkt zij met mensen.

Evenwicht

Het gaat goed met Nausikaä. “Ik heb plezier in mijn vrijwilligerswerk en het klikt tussen mij en moeder en kind. Dat schenkt wederzijds veel voldoening en ik voel mijn zelfvertrouwen groeien.” Ze kan zich nu ook beter op andere zaken richten. Haar opgroeiende kinderen vragen de nodige aandacht en zij helpt haar partner in de pluimveehouderij. De moestuin moet onderhouden worden en zij zingt in een koor. Nausikaä: “Ik vind het voorlopig prima zo. Ik ben blij met het zinvolle werk en mijn hervonden rust en evenwicht.”

Foto en tekst: Ton Dunk

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.

Let op: Een aanvraag mantelzorgwaardering dien je in via www.bredawaardeert.nl. Hiervoor kun je dit contactformulier niet gebruiken.

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.