Mantelzorgers zijn belangrijk!

Wat zijn mantelzorgers binnen deze samenleving toch belangrijk! Zonder deze mantelzorgers zouden wij als samenleving een stuk ondersteuning en zorg bij elkaar missen! Hiervoor maakt BredaMantelzorg zich hard. Dit trok mij, als 4de jaar student om mijn afstudeer-onderzoek bij BredaMantelzorg uit te voeren. Maar wat wij vaak vergeten, is dat deze mantelzorgers ook overbelast kunnen raken en eventueel zelf ondersteuning nodig hebben.

Behoeftes

Ik onderzocht dit jaar de behoeftes van mantelzorgers die zorgen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat zijn hun behoeftes en hoe kunnen wij als BredaMantelzorg hen daarin tegemoetkomen/ ondersteunen? BredaMantelzorg werkt erg innoverend en is altijd op zoek naar verbetering rondom de mantelzorgers.

Mijn zelfstandigheid is ontwikkeld

BredaMantelzorgers (h)erkennen de mantelzorgers en stimuleren ook andere organisaties hiermee aan de slag te gaan. Het is een veelzijdige organisatie, waarbij je in een klein, veilig en warm team terecht komt. Mijn onderzoekdagen heb ik zelf mogen indelen, waardoor mijn zelfstandigheid erg ontwikkeld is. Hierdoor ben ik zelfverzekerd het onderzoek in- en uitgegaan.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.