De stagedag van... Jean-Paul Benard

Het is maandag, ik mag weer naar kantoor! Om 9 uur begint de week met een overleg over de werkzaamheden die opgepakt worden binnen ons team. Tussen 10 en 12 pleeg ik een aantal belletjes die nog openstaan en werk ik m'n mail bij.

Rond half 1 lunchen we gezellig met collega’s. Aansluitend aan de lunch stap ik de deur uit: ik heb een intakegesprek bij een mantelzorger. Ik ga bij deze mantelzorger op huisbezoek en ga op zoek naar de hulpvraag. Waarmee is deze mantelzorger geholpen? 1,5 uur later ben ik weer op kantoor. Ik verwerk de gekregen gegevens en ga aan de slag met de hulpvraag van de mantelzorger. In dit geval is hij geholpen als een vrijwilliger eens in de week een paar uur langskomt om z'n mantelzorgtaken over te nemen.

Ik ken onze vrijwilligers goed en zie direct een mogelijke match in deze situatie. Ik bel de vrijwilliger en bespreek de situatie. De vrijwilliger wordt direct enthousiast! Als tussenpersoon stem ik een datum af waarop zowel de vrijwilliger als hulpvrager kunnen afspreken. Aanstaande vrijdagmiddag blijken ze beiden tijd te hebben. Ik zet de afspraak in m'n agenda, sluit m'n computer af en loop fluitend naar huis. Was het maar vast vrijdag!

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.