De stagedag van... Jacqueline Leijten

8.30 uur - opstarten
Na aankomst op kantoor word ik welkom geheten door mijn collega's. Even informeren hoe het met iedereen gaat, onder het genot van een bakje koffie of thee. Er hangt een informele sfeer, wat ik erg prettig vind! Ik start mijn computer op en zie dat ik een aantal dingen in mijn agenda heb staan om op te pakken vandaag.

9.00 uur - overleg
Overleg met mijn collega's van het aandachtsgebied Chronisch Zieken. We bespreken de openstaande hulpvragen en proberen mantelzorgers/hulpvragers aan passende vrijwilligers te koppelen. Daarnaast zetten we een actiepuntenlijst op van dingen die gedaan moeten worden. De taken worden verdeeld en we kunnen verder aan de slag.

10.00 uur – administratie op orde
Omdat ik gistermiddag een intakegesprek had bij een mantelzorger thuis, verwerk ik dit gesprek in het dossier van de mantelzorger. Het is belangrijk dat ik helder en concreet vermeld wat er allemaal besproken is en wat de hulpvraag precies is. Aan de hand hiervan kan gekeken worden welke hulp passend is.

11.00 uur - belronde
Ik doe een belronde langs een aantal mantelzorgers, hulpvragers en vrijwilligers. Ik ben benieuwd hoe de komst van de vrijwilliger (nog steeds) bevalt. Loopt het soepel, is er nog meer hulp of informatie gewenst? BredaMantelzorg blijft graag op de hoogte van wat er speelt en de mensen stellen dit erg op prijs.

12.30 uur - lunch
Gezamenlijke lunch in het Praathuis, de vergaderruimte bij BredaMantelzorg. Vaak gaan collega's ook lekker naar buiten om te wandelen, gezond!

13.00 uur – BordjeVol-gesprek
Eén van de leukste dingen bij BredaMantelzorg vind ik een BordjeVol-gesprek met een overbelaste mantelzorger. Eerder maakte ik hier met een paar medestudenten al een vlog over. Tijdens dit gesprek wordt gekeken welke taken de mantelzorger allemaal op zijn/haar bordje heeft liggen en hoe deze anders ingedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld met gebruik van het netwerk of andere instanties. Ik heb om 13.30 uur een gesprek gepland staan en dit kan al snel 2 uur in beslag nemen. Ik neem uitgebreid de tijd voor de mantelzorger, zodat zij zich gehoord voelt en er gekeken kan worden naar de mogelijkheden.

16.00 uur – gespreksverslag
Als het gesprek is afgelopen, schrijf ik een gespreksverslag van dit BordjeVol-gesprek en maak ik een terugbelafspraak in mijn agenda. Over 2 weken neem ik weer contact op met de mantelzorger. We kijken dan of de actiepunten uit het gesprek uitgevoerd zijn en wat het opgeleverd heeft voor de mantelzorger.

17.00 uur – op naar morgen!
Zo komt er een einde aan mijn werkdag, de tijd vliegt voorbij! Morgen mag ik zelf als vrijwilliger naar mijn eigen inzet bij een mantelzorger. Het is een oudere mevrouw, waarmee ik ga wandelen. Hier haal ik veel voldoening uit, iemand een fijne middag bezorgen en even ontzorgen, daar doe ik het voor!

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.