boekje_GGZ-removebg-preview
  • Informatieboekje

Boekje 'Onzichtbare mantelzorg'

  • Psychische problematiek

Eén op de vijf Nederlanders is psychisch kwetsbaar. Ze hebben bijvoorbeeld depressieve periodes, autisme of schizofrenie. Ook angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen komen vaak voor. Voor naasten is dit soms zwaar. Ze zorgen, geven steun, luisteren en helpen. Ze zijn dus ook mantelzorgers. Door vooroordelen en taboes durven veel van deze mantelzorgers niet te praten over de psychische problemen van hun naaste. Laat staan dat ze durven aankloppen voor hulp.

Boekje ‘Onzichtbare mantelzorg’

Daarom is er speciaal voor mantelzorgers van mensen met psychische problemen een boekje gemaakt: ‘Onzichtbare mantelzorg’, vol praktische informatie en tips. We hopen dat dit boekje helpt om vooroordelen te verminderen. Zodat mantelzorgers hun situatie bespreekbaar durven te maken en eerder hulp vragen. Zowel in hun omgeving als bij professionals.

Wil je een papieren boekje ontvangen? Stuur een e-mail naar info@bredamantelzorg.nl of bel 076 750 32 00.

Mantelbieb

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.

Let op: Een aanvraag mantelzorgwaardering dien je in via www.bredawaardeert.nl. Hiervoor kun je dit contactformulier niet gebruiken.

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.