Vacaturenummer 155
Aantal uren per week 2 - 3
Locatie Princenhage
Aandachtsgebied Dementie
Contactpersoon Kim Graauwmans

John* is 74 en woont samen met zijn vrouw. Het heeft veel humor, is direct en een tikkeltje eigenwijs. Hij heeft Parkinson en hierdoor geheugenproblemen. Ook heeft hij een aneurysma. John vindt veel dingen leuk. Hij houdt van biljarten, vissen en schieten op de schietbaan. Hij doet graag een rondje boodschappen. Hij wil dan naar de supermarkt of in België over de grens boodschappen doen. En helpt in een volkstuin.

Wat ga je doen?

Het is voor John niet gemakkelijk om al deze leuke activiteiten te blijven doen. Zeker omdat hij geen auto meer mag rijden. Sommige ervan zou hij graag met jou doen. Zoals samen met hem de boodschappen te doen hier in de buurt of in België. Of naar de volkstuin. Wat jij leuk vindt om samen te doen, kun je het hem bespreken.

Wie ben jij?

Je met een man van boven de 40 die net als John veel interesses heeft. Je kunt ermee omgaan dat John geheugenproblemen heeft. En kunt omgaan met zijn rollator. Je vindt het leuk om met hem op pad te gaan. Je hebt een autorijbewijs en een auto.

Wat levert het je op?

Je geeft John en zijn vrouw een fijne tijd. Doordat jij er bent, kan hij zijn hobby’s blijven doen. Zijn vrouw kan op dat moment iets voor zichzelf doen en zo opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg heeft daarom een leuk begeleidingsprogramma met veel afwisseling. Met bijvoorbeeld interessante trainingen, gezellige bijeenkomsten en borrels. Als je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding. En als het nodig is een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. We bellen of je mailen je zo snel mogelijk. En kijken we of jullie bij elkaar passen.

*John is niet zijn echte naam.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures