Een deel van Breda is betaald parkeren. Op de Parkeerplattegrond zie je waar. Met een Mantelzorgvergunning parkeer je als mantelzorger in Breda tegen een lager tarief in het vergunninggebied waar de zorgvrager (de mantelzorgontvanger) woont. Per huishouden kan de zorgvrager 1 Mantelzorgvergunning aanvragen via www.breda.nl/mantelzorgvergunning.

​Verklaring
​Gemeente Breda vraagt je bij de aanvraag een verklaring van een medische of maatschappelijke organisatie te voegen. Hiermee toont de zorgvrager aan dat deze afhankelijk is van mantelzorg. BredaMantelzorg verstrekt deze verklaring gratis. Je kunt de verklaring telefonisch aanvragen via 076 750 32 00 of per mail via info@bredamantelzorg.nl. We nemen contact met je op, bespreken de situatie en als er sprake is van mantelzorg schrijven we je bij ons in. We sturen je vervolgens de verklaring toe. Deze kun je met de aanvraag meesturen naar gemeente Breda.

Kosten
Let op: De Mantelzorgvergunning is niet altijd de goedkoopste oplossing. De Mantelvergunning kost € 24 per 3 maanden. Het is ook mogelijk om een bezoekersregeling aan te vragen. Je parkeert dan maximaal 240 uur per 3 maanden voor €0,25 per uur. De Mantelzorgvergunning is voordeliger dan de bezoekersregeling als je meer dan 96 uur per 3 maanden parkeert. Meer informatie over de bezoekersregeling: www.breda.nl/bezoekersregeling.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.