Wat is de mantelzorgwaardering?

Als blijk van waardering is er voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in de gemeente Breda de mantelzorgwaardering. Deze waardering bestaat uit een Breda Cadeaukaart ter waarde van € 75,-. Voor jonge mantelzorgers is dit een Breda Cadeaukaart van € 25,-. De cadeaukaart is in te wisselen bij bijna 200 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Zo steunen we de Bredase ondernemers. Kijk voor meer informatie op bredacadeaukaart.nl

BredaMantelzorg verzorgt de mantelzorgwaardering voor de gemeente Breda. Ook voor informatie, advies en ondersteuning kunnen mantelzorgers terecht bij BredaMantelzorg.

Hoe en wanneer kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?

Je kunt de mantelzorgwaardering 2024 aanvragen tussen 15 augustus en 31 oktober 2024 via www.bredawaardeert.nl.

Kan ik de mantelzorgwaardering telefonisch aanvragen?

Vind je online aanvragen lastig? Bel dan in september 2024 op werkdagen tussen 09.00 en 12.00uur met BredaMantelzorg via 076 750 3200.

Kom ik in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

Je komt in aanmerking voor deze waardering, als:

  • je minimaal 3 maanden per jaar, minimaal 8 uur per week onbetaald zorgt voor iemand.
  • de persoon voor wie je zorgt woont in de gemeente Breda (Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen of Ulvenhout).
  • de zorg meer omvat dan gebruikelijke zorg. Dat is ‘hulp die naar algemeen aanvaarde opvattingen in redelijkheid mag worden verwacht van de echtgenoot, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten’. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de zorg en opvoeding van gezonde kinderen, een paar dagen of weken zorgen voor een zieke partner of helpen in het huishouden als iemand tijdelijk lichamelijke klachten heeft. Op de website van MantelzorgNL staat helder uitgelegd wat mantelzorg is (en wat niet).
  • je geen professionele hulpverlener bent.

Je komt in aanmerking voor de waardering voor jonge mantelzorgers als:

  • je opgroeit in een gezin waar er extra zorg nodig is voor een ander gezinslid.
  • je tussen de 4 en 24 jaar bent.
  • je daarom extra huishoudelijke of zorgtaken hebt, je je regelmatig zorgen maakt en/of vaak rekening houdt met de persoon die zorg nodig heeft.
  • het gezinslid woont in de gemeente Breda (Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen of Ulvenhout).

Meer informatie vind je in de algemene voorwaarden.

Zijn er nog meer manieren van waardering?

Breda waardeert mantelzorg. Niet alleen met de mantelzorgwaardering, maar ook met informatie, advies en ondersteuning op maat.

Ik sta geregistreerd als mantelzorger. Ontvang ik deze waardering dan automatisch?

Omdat de mantelzorgsituatie kan veranderen, moet je deze mantelzorgwaardering elk jaar opnieuw aanvragen. Ook als je al geregistreerd staat als mantelzorger. Of de mantelzorgwaardering al eerder ontvangen hebt.

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn aanvraag. Wat nu?

Mogelijk staat de bevestiging in de ongewenste items van je mailbox. Dit wordt ook wel spam genoemd. Het is goed om deze te controleren. Op dinsdag 15 augustus hadden wij een technische storing. Hierdoor kregen de mantelzorgers die een aanvraag indienden soms geen bevestiging per e-mail.

Donderdag 17 augustus hebben we de bevestigingsmail opnieuw gestuurd naar iedereen die op 15 augustus voor 15.30 een aanvraag heeft ingediend. Misschien ontvang je de bevestigingsmail dus dubbel.

Ik krijg een foutmelding bij het invullen. Wat nu?

Soms krijgen mensen een foutmelding. Hierbij staat aangegeven dat vraag 1 niet goed is ingevuld, terwijl je dit wel gedaan hebt.

Het kan zijn dat de webbrowser, de omgeving waarmee je om het internet gaat, verouderd is en niet alle updates heeft gehad. Probeer een andere browser of probeer het van een ander apparaat. Bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Neem contact met ons op als het ook hier niet lukt.

Het lukt niet om de geboortedatum van de zorgvrager in te vullen. Wat kan ik doen?

Voor de aanvraag is het geboortejaar van de zorgvrager voldoen. De maand en dag hoeven niet ingevuld te worden.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel dan naar 076 750 32 00 of laat hieronder een bericht achter.