menu menu

Mijn rol als mantelzorger

Lees voor

Je rol als mantelzorger kan grote invloed hebben op je leven. Het kan voelen als verlies als je familielid, vriend of buur door ziekte of beperking iets niet meer kan. Je kan daar verdrietig of zelfs boos over zijn. Geef jezelf de tijd om veranderingen te accepteren. Probeer ook te kijken naar wat je hij of zij nog wel kan. Heb je hierin ondersteuning, advies of hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.

Pas je verwachtingen aan

Zorg je voor je vader of moeder, dan worden de rollen omgedraaid. Zorg je voor je zieke partner, dan heeft dat gevolgen voor je relatie. Ook ouders die voor een ziek kind zorgen, krijgen te maken met verandering. Vaak voelen mantelzorgers zich alleen staan. Terwijl veel mantelzorgers met dezelfde vragen en onzekerheden te maken hebben. Probeer te praten met anderen als je het moeilijk hebt. Het samen delen van ervaringen, dilemma’s en tips, door middel van lotgenotencontact, helpt.

Ziektebeeld

Het maakt veel verschil wat er aan de hand is met je bekende (naaste). De zorg is dan totaal anders. Informatie over het ziektebeeld kan je op weg helpen:

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.

Meer over onze naamswijziging