Vacaturenummer 147
Aantal uren per week 4
Locatie Hospice Mastbos
Aandachtsgebied VPTZ
Contactpersoon Mandy van der Westen, coördinator Hospice Mastbos

Connie* weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Zij woont daarom momenteel in het Hospice Mastbos. Dat is soms zwaar voor haar, maar ook voor de mensen om haar heen. Juist deze fase van haar leven wil Connie niet alleen aandacht voor haar naderende dood. Jij kan haar daarbij helpen.

Wat ga je doen?

Bij Hospice Mastbos zorgen we voor onze gasten in de laatste fase van het leven. Als gastheer/ gastvrouw ondersteun je de zorg en ben je een belangrijk onderdeel van ons zorg team. Hospice Mastbos biedt goede zorg met aandacht voor de persoonlijke wensen van de bewoners in een warme sfeer.

We zoeken gastheren/ gastvrouwen voor Hospice Mastbos op donderdagavond, zaterdagavond en zondagavond. De tijden zijn van 16.00 tot 20.00 uur. Je geeft zelf aan welk dagdeel of welke dagdelen je beschikbaar bent. In overleg word je op een vast moment in de week ingezet. Je helpt bij het voorbereiden van de maaltijd, dekt de tafel, brengt onze gasten eten op de kamer. Of je begeleidt gasten van en naar de huiskamer. Na de maaltijd help je met de tafel afruimen, afwassen en dergelijke. De aandacht voor onze gasten en hun naasten is heel belangrijk. Wanneer ze daar behoefte aan hebben, maak je tijd voor een praatje.

Wie ben jij?

Je bent positief, kan een goed gesprek voeren en hebt een rustige uitstraling. Je bent betrokken, kunt iemand de volle aandacht geven en je hart openzetten.

Wat levert het je op?

Je ondersteunt de verpleegkundigen van Hospice Mastbos in de zorg voor de bewoners. Je geeft zowel de bewoners als de familie een fijne tijd. Jij biedt afleiding, zorgt ervoor dat men zijn hart kan luchten en dat de mantelzorgers even tijd hebben om te ontspannen. Je zult zien dat dit veel voldoening geeft. Jij bent het luisterend oor en de arm om iemand heen.

Wat bieden wij?

Hospice Mastbos biedt een fijne werkomgeving met gedreven collega’s en vrijwilligers. Je wordt ingewerkt door een collega en mocht het van beide kanten goed bevallen dan ontvang je een vrijwilligerscontract van BredaMantelzorg.

Uiteraard word je goed voorbereid op dit bijzondere vrijwilligerswerk. Je krijgt een basiscursus Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Na deze cursus heb je alle informatie en ervaring die je nodig hebt om aan dit mooie werk te beginnen. Binnen Hospice mastbos word je begeleid door een verpleegkundige en ook bij BredaMantelzorg kun je terecht bij de coördinator VPTZ.

Daarnaast biedt BredaMantelzorg een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten. Als vrijwilliger voor VPTZ krijg je ook de mogelijkheid om jaarlijks een training bij VPTZ Nederland te volgen.

Ben jij enthousiast?

Wil je meer informatie? Neem dan per mail contact op met Mandy van der Westen, zij is vrijwillig coördinator voor het Hospice Mastbos. Het mailadres is Mandy.van.der.Westen@thebe.nl.

*Connie is niet de echte naam

Vrijwilligersvacatures