Vacaturenummer 154
Aantal uren per week 1 - 1,5
Locatie Heusdenhout
Aandachtsgebied Dementie
Contactpersoon Margot Kiezenberg

Pim* is 83 en woont samen met zijn vrouw. Het is een vriendelijke, intelligente man die van muziek houdt. Hij heeft verlies van korte termijngeheugen en weet af en toe niet waar hij is. Hij beseft goed dat hij geheugenproblemen heeft. Pim heeft vroeger piano gespeeld. Hij zingt nu met veel enthousiasme in een koor.

Wat ga je doen?

Pim wil naast het zingen graag het pianospelen weer oppakken. Dit zou heel goed voor hem zijn, ook voor oefening van het geheugen. Pim moet wel opnieuw beginnen. Er zijn boekjes voor beginners in huis. Hij wil graag door jou begeleid worden om dit weer te gaan doen. Je spreekt in overleg af. De voorkeur is woensdagochtend 1 tot 1,5 uur.

Wie ben jij?

Je houdt net als Pim van muziek en pianospelen. Je kunt ermee omgaan dat Pim geheugenproblemen heeft. Dit zal het pianospelen niet in de weg zitten, want dat zit opgeslagen in het lange termijngeheugen van Pim. Samen ga je het vermogen om piano te spelen weer aanspreken. Je bent geduldig en vindt het niet erg om te herhalen.

Wat levert het je op?

Je geeft Pim en zijn partner een fijne tijd. Doordat jij er bent, kan Pim opnieuw genieten van zijn hobby. Zijn vrouw kan op dat moment iets voor zichzelf doen en zo opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

*Pim is niet zijn echte naam

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures