Vacaturenummer 144
Aantal uren per week 2 - 3 per 2 weken
Locatie Breda
Aandachtsgebied Dementie
Contactpersoon Margot Kiezenberg

Karel is 77 en woont samen met zijn echtgenote. Het is een vriendelijke bescheiden man die houdt van een grapje. Karel heeft dementie. Doordat zijn geheugen hem in de steek laat, is hij wat onzeker en gaat hij er niet zomaar meer op uit. Terwijl hij opfleurt van ergens een kop koffie drinken of een boodschap doen.

Wat ga je doen?

Je spreekt om de week of wekelijks af met Karel. Bij voorkeur op een vaste dag. Je neemt Karel mee naar de stad of een wandeling in het park of bos. Laat het weer het niet toe, dan maak je thuis een praatje.

Wie ben jij?

Je bent ondernemend, je praat graag. Je hebt er begrip voor als Karel af en toe de draad kwijt is als hij praat. Je kunt hem een beetje aansturen.

Wat bieden wij?

Je geeft Karel en zijn vrouw een fijne tijd. Ze is zijn mantelzorger. Doordat jij er bent, kan zij zich op andere dingen richten. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

*Karel is niet zijn echte naam

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.