Vacaturenummer 104
Aantal uren per week 2 - 3
Locatie Breda Oost
Aandachtsgebied Chronisch zieken
Contactpersoon Marloes Graumans

Fien* (91) is een lieve, gezellige en creatieve vrouw. Ze kan erg goed schilderen en vindt bridgen ook een leuke bezigheid. Daarnaast houdt ze van een goed gesprek. Fien is slechthorend en bang om alleen te zijn. Daarom zou het fijn zijn als jij er soms voor haar bent. Zorg jij ervoor dat Fien minder angstig en alleen is door gezellig samen met jou kan schilderen?

Wat ga je doen?

Een keer per week ga je langs bij Fien. Ze vindt het fijn als je haar gezelschap houdt. Het liefst gaat ze gezellig samen met de kwast aan de slag. Ze weet veel van schildertechnieken en hier samen mee aan de slag te gaan. Daarnaast geniet ze van een goed gesprek of speelt ze graag een potje Bridge met jou.

Wie ben jij?

Fien zoekt iemand die houdt van gezelligheid en een goed gesprek. Een vriendelijk en geduldig persoon met een positieve uitstraling. Daarnaast zou het fijn zijn als je ook liefde hebt voor schilderen. Fien is slechthorend, dus het zou prettig zijn als je hier begrip voor hebt en goed mee om kan gaan.

Wat bieden wij?

Je geeft zowel Fien als haar mantelzorgers (haar kinderen) een fijne tijd. Want doordat jij er bent, hebben zij ook even wat rust en afleiding van de mantelzorgtaken. Zo kunnen zij ook even wat tijd voor zichzelf nemen. Voor Fien is het fijn als ze een keer met iemand anders kan praten en in ander gezelschap is. Ze voelt zich hierdoor minder eenzaam en minder angstig. Ook geeft het haar afleiding en zelfvertrouwen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier de verhalen van onze vrijwilligers.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

*Fien is niet haar echte naam.

BredaMantelzorg geeft gratis informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.