Vacaturenummer 82
Aantal uren per week 2 - 4
Locatie Breda en IJpelaar
Aandachtsgebied Chronisch zieken, Dementie & NAH
Contactpersoon Petra van der Beek

Paul zorgt voor zijn vrouw met dementie. Zijn vrouw staat op de wachtlijst van woonzorgcentrum Thebe De IJpelaar. Ze gaat verhuizen omdat thuis wonen niet meer gaat. De laatste periode thuis en de verhuizing kunnen zwaar zijn. Hierin kun jij een steentje bijdragen! Naast de vrouw van Paul staan er anderen op de wachtlijst voor Thebe De IJpelaar. Het gaat om mensen met dementie of een chronische ziekte. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

  • Je komt regelmatig bij de mantelzorger en zijn/haar familielid op bezoek. Je helpt met het regelwerk en het verhuistraject. Samen vul je met de mantelzorger een werkboek in. De mantelzorger weet zo welke dingen er nog geregeld moeten worden.
  • Merk je dat de mantelzorger overbelast is? Dan bespreek je dit in je team. Samen kijken jullie naar oplossingen.
  • Na de verhuizing help je de mantelzorger in de nieuwe situatie: hoe kan de mantelzorger zijn of haar rol nu zo goed mogelijk vervullen?
  • Na dit traject neem je afscheid van elkaar. Jij bepaalt of je weer open staat voor het begeleiden van een andere mantelzorger.

Wie ben jij?

Je wilt mantelzorgers helpen en tijdelijk (enkele maanden) begeleiden. Je bent actief, krachtig en houdt ervan om dingen te regelen en oplossingen te zoeken. Ook kun je goed samenwerken. Bijvoorbeeld met de zorg- en hulpverleners die bij de mensen thuis komen. Daarnaast vind je het leuk om nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld over het verhuistraject naar Thebe De IJpelaar, regelingen of de aandoening van de hulpvrager.

Wat bieden wij?

Je helpt de mantelzorger en zijn of haar familielid. Je werkt hierin samen met een team dat bestaat uit een coördinator van BredaMantelzorg en een paar andere vrijwilligers.
Je zult zien dat het werk je een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Ben je enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.