Vacaturenummer 106
Aantal uren per week 2 - 4
Locatie Breda Noordoost
Aandachtsgebied Chronisch zieken

Jaap* is een lieve en rustige man. Hij komt alleen helaas bijna niet meer buiten. Doordat hij slecht ter been is, loopt hij met een rollator en buitenshuis zit hij in een rolstoel. Hij kan niet veel lichamelijke inspanning aan en dat maakt het niet mogelijk om zelf naar buiten te gaan. Daarom zou hij het fijn vinden om samen met jou eropuit te gaan. Hij geniet enorm van een wandeling of misschien kunnen jullie samen een boodschapje doen. Ga jij één keer in de 2 weken met Jaap mee op pad?

Wie ben jij?

Jaap zoekt een rustige en gezellige man of vrouw die net als hem geniet van buiten zijn. Dit maakt hem heel gelukkig. Doordat hij buitenhuis in een rolstoel zit, zou het fijn zijn als je daar goed mee om kan gaan.

*Jaap is niet zijn echte naam.

Ben jij enthousiast?

En wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en kijken we of jullie bij elkaar passen.

Wij waarderen onze vrijwilligers!
BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Wat bieden wij?

Je geeft zowel Jaap als zijn dochter een fijne tijd. Want doordat jij er bent, heeft ook zijn dochter even tijd voor zichzelf en rust van haar mantelzorgtaken. Daarnaast is het fijn voor Jaap dat hij eens een ander praatje heeft en een nieuw sociaal contact. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg. Lees hier hun verhalen.

Wat ga je doen?

Eens per 1 of 2 weken ga je bij Jaap langs. Het liefst op eenmaandagmiddag, woensdag of een donderdagmiddag. Met mooi weer gaan jullie er gezellig samen op uit. Jullie kunnen dan meteen samen een boodschapje doen. Zo is Jaap er eventjes lekker uit. Als afsluiter kunnen jullie samen een kopje thee drinken en tijd nemen voor een leuk gesprek. Hier geniet Jaap ook van.

*Jaap is niet zijn echte naam.

BredaMantelzorg geeft informatie, advies en ondersteuning aan iedereen in Breda die langdurig zorgt voor een ander. Wanneer mensen in de omgeving niet kunnen helpen, ondersteunen vrijwilligers van BredaMantelzorg.

Wil je meer informatie of heb je interesse? Laat hier je gegevens achter.

Vrijwilligersvacatures

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.