menu menu

Psychische problemen

Lees voor

Moeilijke periodes hebben we allemaal wel eens. Dat is normaal. Vaak gaan periodes dat je iemand zich futloos, angstig of gestrest voelt weer voorbij. Bij sommige mensen is dit niet zo. Wanneer klachten lang aanhouden en invloed hebben op het dagelijks leven, spreken we van psychische problemen.

Mantelzorg
Mantelzorgers van mensen met psychische problemen, zorgen vaak lang en veel. Zij steunen degene met psychische problemen bijvoorbeeld door te luisteren en gerust te stellen. Ook helpen ze in het huishouden, met de administratie of andere dagelijkse dingen wanneer dat niet lukt. Doe je dit voor iemand in je omgeving? Dan ben je mantelzorger.

Eenzaamheid
Het netwerk van mensen met psychische problemen is vaak klein. Dit komt deels door het taboe op psychische problemen. De omgeving weet vaak niet of nauwelijks wat er aan de hand is. De zorg delen met anderen is daardoor lastig. Mantelzorgers van mensen met psychische problemen zijn daardoor vaker overbelast. De zorg is dan te zwaar geworden.

Vraag hulp
Het is daarom extra belangrijk dat je op tijd hulp vraagt aan mensen in je omgeving. Deel de zorg met bekenden, vrijwilligers of professionals. Of lees deze 7 tips die je helpen bij de zorg voor iemand met psychische problemen.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback
StiB_Tessel_02b

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Tessel van der Grijspaarde
t.van.der.grijspaarde@bredamantelzorg.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.

Meer over onze naamswijziging