menu menu

De Wlz

Lees voor

De Wet langdurige zorg (wlz) is bedoeld voor alle mensen die niet zonder zorg en hulpmiddelen thuis kunnen wonen. En die 24 uur van de dag zorg nodig hebben. Die zorg kan thuis geregeld worden, of in een instelling. De wet regelt levenslange zorg voor mensen met een ziekte of beperking. Die kan lichamelijk zijn, maar ook psychisch.

Indicatie
Toegang tot de Wlz krijgt je naaste als hij een indicatie ontvangt van het Centrum Indicatie Zorg, CIZ. Daarvoor dien je een aanvraag in. Dat kan schriftelijk of digitaal. De eigen bijdrage voor de Wlz hangt af van het inkomen en het vermogen van je naaste.

Voor vragen over de Wlz kun je contact opnemen met BredaMantelzorg, maar ook met de huisarts van je naaste, de wijkverpleegkundige of – als die in beeld is – de casemanager.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

De Wlz en de eigen bijdrage

De overheid betaalt de zorg die hoort bij de Wlz. Wel betaal je per maand een eigen bijdrage op basis van je inkomen en vermogen. Ook maakt het uit of er een partner is die thuis blijft wonen, dus achterblijft. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de bijdrage maandelijks. Je kan bij het CAK je eigen bijdrage berekenen.

StiB_Pauline_12_sRGB

Wil je meer informatie of heb je een vraag over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar:

Pauline van der Stoel
p.vanderstoel@bredamantelzorg.nl

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.

Meer over onze naamswijziging