menu menu
Joep en Cathelijne Keuze (19 van 25)

Geldzaken & regels

Lees voor

Mantelzorgvergoeding
Ziek zijn kost geld. Voor een zieke zorgen ook. Misschien maak je extra kosten, bijvoorbeeld voor de zorg of vervoer? Of ben je minder gaan werken? Een (landelijke) mantelzorgvergoeding bestaat niet. Wel bestaan er enkele regelingen om sommige kosten te vergoeden. Voor zorg die (mede) betaald wordt vanuit wettelijke regelingen is een indicatie nodig.

Zorgtoeslag
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van je zorgverzekering. Of je zorgtoeslag krijgt en hoe hoog dit is, hangt af van je inkomen en een aantal andere voorwaarden.

Aftrekbare zorgkosten
Wie veel zorgkosten heeft, kan deze mogelijk aftrekken bij de belastingaangifte. De Belastingdienst helpt je hiermee op weg.

Vergoeding van je zorgverzekeraar
Veel zorgverzekeraars bieden vergoedingen aan mantelzorgers als je aanvullend verzekerd bent. Hier zie je een overzicht van mantelzorgvergoedingen van verschillende zorgverzekeraars.

Heeft deze informatie je geholpen?
  • Ja
  • Nee
Bedankt voor uw feedback

Wetten en regels

Als mantelzorger kun je te maken krijgen met verschillende wetten en regels. Zoals met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Maar ook met de Wet langdurige zorg (Wlz).

Daarnaast zijn er nog de Zorgverzekeringswet en de Jeugdwet die je bij het zorgen voor je naaste kunt tegenkomen. Bekijk de video over de verschillende wetten.

Disclaimer Privacystatement Cookies Sitemap

StiB heet vanaf nu BredaMantelzorg.
Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe website. Op bredamantelzorg.nl vind je alles over wat BredaMantelzorg jou kan bieden.

Meer over onze naamswijziging